Loading...

Test results number 512

; subjects: ; with 20 questions; at 20 minutes; finish 20/06/2019 | 09:29:31
Point 85 Point limit 100
Fullname Mahdi Tayseer Mustafa Shqerat Birthday
Subjects Number of questions 20
At 20 minute Finish 20/06/2019 | 09:29:31

Exam Question List:

Question 1.

Which number should come next in the pattern?

37, 34, 31, 28


 

(A)

21

(B)

22

(C)

23

(D)

24

(E)

25

Answer: E (True)     detail     Report errors

Question 2.

Find the answer that best completes the analogy:

Book is to Reading as Fork is to:

 

(A)

drawing

(B)

writing

(C)

stirring

(D)

eating

Answer: D (True)     detail     Report errors

Question 3.

Which of the following can be arranged into a 5-letter English word?

(A)

H R G S T

(B)

R I L S A 

(C)

T O O M T

(D)

W Q R G S

Answer: B (True)     detail     Report errors

Question 4.

What number best completes the analogy:

8:4 as 10:

(A)

3

(B)

7

(C)

24

(D)

5

(E)

20

Answer: D (True)     detail     Report errors

Question 5.

When asked how old she was, Beth replied “In two years I will be twice as old as I was five years ago”. How old is she?

(A)

8

(B)

9

(C)

10

(D)

11

(E)

12

Answer: E (True)     detail     Report errors

Question 6.

Which weighs more? A pound of iron or a pound of copper?

(A)

Fe = Cu

(B)

Fe > Cu

(C)

Cu > Fe

(D)

Fe = 2Cu

Answer: A (True)     detail     Report errors

Question 7.

If you have two coins totaling 11p, and one of the coins is not a penny, what are the two coins?

(A)

9p and 2p

(B)

10p and 1p

(C)

5p and 6p

(D)

3p and 8p

(E)

4p and 7p

Answer: B (True)     detail     Report errors

Question 8.

Divide 40 by half and add ten. What is the answer?

(A)

20

(B)

80

(C)

30

(D)

90

Answer: C (False)     detail     Report errors

Question 9.

To the nearest cubic centimetre, how much soil is there in a 3m x 2m x 2m hole?

(A)

1kg

(B)

2kg

(C)

3kg

(D)

4kg

(E)

None 

Answer: E (True)     detail     Report errors

Question 10.

A farmer has 15 cows, all but 8 die. How many does he have left?

(A)

5

(B)

6

(C)

7

(D)

8

(E)

9

Answer: D (True)     detail     Report errors

Question 11.

The ages of a mother and her graduate son add up to 66. The mother’s age is the son’s age reversed. How old are they?

(A)

42 and 24 years old

(B)

51 and 15 years old

(C) (D)

Answer: A (True)     detail     Report errors

Question 12.

If a man and a half can eat a hot dog and a half in a minute and a half, how long would it take six men to eat six hot dogs?

(A)

Two and a half minutes

(B)

a minute and a half

(C)

Three and a half minutes

(D)

Six and a half minutes

(E)

Four and a half minutes

Answer: D (False)     detail     Report errors

Question 13.

Nim went into a supermarket to buy some fruit.
There were three packs on special offer:
1) Ten grapes and five strawberries: 70p (save 10p)
2) Ten strawberries and ten apricots: £2 (save 40p)
3) Thirty grapes: 100p (save 20p)
What would be the full price of one grape, one strawberry and one apricot at normal price (no special offers)? 

(A)

25p

(B)

26p

(C)

27p

(D)

28p

(E)

29p

Answer: D (True)     detail     Report errors

Question 14.

The amount of water flowing into a tank doubles every minute. The tank is full in an hour. When is the tank half full?

(A)

At 59 minutes

(B)

At 58 minutes

(C)

At 30 minutes

(D)

At 31 minutes

(E)

At 29 minutes

Answer: A (True)     detail     Report errors

Question 15.

There is a pole in a lake. Half of the pole is embedded in the mud at the bottom of the pond, another one third is covered by water, and 7 feet is out of the water. What is the total length of the pole?

(A)

40 feet. 

(B)

41 feet. 

(C)

42 feet. 

(D)

43 feet. 

(E)

44 feet. 

Answer: C (True)     detail     Report errors

Question 16.

If the hour hand of a clock moves 1/60th of a degree every minute, how many degrees will it move in an hour?

(A)

1 degree

(B)

2 degree

(C)

3 degree

(D)

4 degree

(E)

5 degree

Answer: A (True)     detail     Report errors

Question 17.

I spend a third of my money on a guitar, half the rest on a microphone and a quarter of what I then have left on a kazoo. What proportion of my original money do I have left?

(A)

\(1 \over 2\)

(B)

\(2 \over 3\)

(C)

\(3\over 4\)

(D)

\(4\over5\)

(E)

\(1\over4 \)

Answer: E (True)     detail     Report errors

Question 18.

How can you take 1 from 19 and leave 20?

(A)

decimal

(B)

Natural numbers

(C)

Roman Number

(D)

Answer: C (True)     detail     Report errors

Question 19.

Here is a list of months and a code for each

  • January: 7110
  • February: 826
  • March: 5313
  • April: 541
  • May: 3513
  • June: 4610
  • July: 4710

What is the code for the month of August?

(A)

168

(B)

618

(C)

816

(D)

681

(E)

186

Answer: D (True)     detail     Report errors

Question 20.

There are 60 sweets in a jar. The first person took one sweet, and each consecutive person took more sweets than the person before, until the jar was empty. 
What is the largest number of people that could have eaten sweets from the jar?

(A)

8

(B)

9

(C)

10

(D)

11

(E)

12

Answer: A (False)     detail     Report errors

85 point / 100
Question 1    Question 2    Question 3    Question 4    Question 5    Question 6    Question 7    Question 8    Question 9    Question 10    Question 11    Question 12    Question 13    Question 14    Question 15    Question 16    Question 17    Question 18    Question 19    Question 20   
 

News of Scholarship

New test multiple-choice

Loading...
iMathTest - GMAT, Math practice test. Copyright © 2017 - 2018. All rights reserved